Projekt „Orbio" spełnia funkcję precyzyjnej segregacji żywności. Koncepcja ta zakłada radykalną zmianę w sposobie organizowania przestrzeni lokalizowania żywności. Likwiduje szafki spiżarniane i centralną rolę lodówki. W miarę rozwoju technologicznych możliwości w systemie Orbio znaleźć się mogą samoczyszczące urządzenia typu mikrofalowej kuchenki, likwidujące rożny, piekarniki, gotowanie na parze i dodatkowo robiące sorbety i lody. Samo gotowanie i przechowywanie żywności może odbywać się w poza tradycyjnie rozumianą kuchnią. Przygotowaniem jedzenia, komponowaniem posiłków można zajmować się w wspólnie. Orbio daje możliwości stałego modelowania przestrzenni, wokół funkcji jedzenia. Ten potencjał kreacji, zmienności, dostosowania i zabawy jest siłą sprawczą uruchamiającą strategię wykorzystywania żywności. Problemy związane z marnowaniem żywności, których dotyczy ta praca, były mnie ogromnym wyzwaniem. Okazało się, że zagadnienie to jest pomijane przez projektantów. Nie było więc możliwości odniesienia się do istniejących kontekstów projektowych, dotyczących tego problemu. Istotnym aspektem mojej pracy jest jej wymiar etyczny. Coraz wyraźniej rysuje się potrzeba, wręcz konieczność zwrócenia ludziom uwagi na wagę jedzenia w życiu. Żywność to nie tylko źródło składników odżywczych i energii, ale również przejaw tożsamości kulturowej i ważny punkt codziennego życia. Wydaje się więc oczywistym, iż należy znaleźć dla niej szczególne miejsce w przestrzeni domu. Ideę takiego miejsca wyraża powyższa praca.